DE VOEDSELBANK
2020
branding
de voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Maar helaas heeft de voedselbank een slecht imago. Daar ga je toch niet naar toe? De drempel blijkt vaag hoog.

Tijd voor verandering, tijd voor een positieve boodschap. Want klanten van de voedselbank gaan voedselverspilling tegen en dragen daarmee bij aan een beter milieu.

Mijn doel was om erkenning te creëren voor de klanten van de voedselbank en de drempel te verlagen om naar de voedselbank te gaan.

 

Daarom heb ik deze tas ontwikkeld. Gemaakt van oude oranje stof en een boodschappen tas / shopper. Bedrukt met de tekst: "Ik leef duurzaam, geef om de wereld. Net als klanten van de voedselbank."

Doordat ook vrijwilligers en partners van de Voedselbank deze zullen dragen creëer ik herkenbaarheid en erkenning, en door deze boodschap krijgt dit een positieve lading.

Omdat klanten van de voedselbank beter signalen zullen oppikken van buren, kennissen of familie die wellicht ook in aanraking komen voor de voedselbank heb ik deze kaart ontwikkeld. De kaart is te vinden in het voedselpakket en dient om anderen uit te nodigen voor een afspraak bij de voedselbank.

De tassen en kaarten zijn zo ontworpen dat deze door werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen worden ontwikkeld. 

© 2020 Qwen Sterenberg. All Rights Reserved.